Turist i värmland Startsida | Nyhetsbrev | Evenemang (www.varmland.org) | Mat, Logi & Guider | Filmer | Om företaget | Kontakta oss


Läs senaste Turist i VärmlandLäs senaste VänertidningAnge kod "värmland 13"
för 10 % rabatt vid beställning


Duse Udde

Kategori: Vildmark i Värmland


Duse udde Vindpinade tallar på klippor som vaggas av milda eller vilda vågor. Det är en syn som man kan vakna upp till när man slår upp husvagnsdörren med morgonkaffet i högsta hugg på Duse udde camping. Märkligt nog känns inte ett spår av salt- och tångdoft…

Duse Udde ligger inte alls långt ifrån centrum i Säffle – precis vid havet. Havet? Ja, man skulle nämligen kunna tro att Europas tredje största sjö Vänern är just ett hav när man ser på själva vattnet, dess rika skärgård och på naturen i omgivningen. Faktum är att Vänern numera klassas som ett innanhav, så det är kanske inte så märkligt om man blir lite förvirrad.
Området vid Duse udde är ett paradis för den som vill utforska skog och mark, fiska, bada och koppla av i lugnet. Naturen är obeskrivligt vacker!
Till campingen hör en gästhamn där den som kommer med egen båt kan lägga till och det finns också kanoter och båtar att hyra. Lockar bär, svamp eller motion finns det gott om härlig skogsmark och även en motionsslinga att nyttja.
Campingen har utvecklats mycket under det senaste året för att bli ännu mer attraktiv för familjer med exempelvis ombyggnationer av stugor, villavagnsuthyrning och möjlighet att ha en sommarstuga för sig själv. Under säsongen 2010 användes scenen uppe på berget intill Fyrens restaurang och café mer flitigt, bland annat med en festival för de yngre med både lokala och nationella band och dessutom har man återuppväckt en gammal kär tradition:
– Vi har dragit igång allsångskvällar. Förra året besöktes dessa tisdagskvällar av omkring 300-400 personer per kväll. I år har vi satsat ännu mer och genom ett samarbete med den lokala föreningen Move It, så blir det olika allsångsledare – bland andra Leif Loket Olsson. På Fyren har vi trubadurkvällar varje onsdag och fredag hela högsäsongen. Även dessa kvällar brukar vara välbesökta och en av anledningarna kanske är att de minsta barnen äter gratis från familjebuffén, berättar Ebbe Johansson, vd.
Lagom till att sommarsolen går upp över havslika Vänern, Duse udde och campingen, så står fyra nya toppmoderna stugor färdiga med sex bäddar, stor toalett med dusch. Givetvis finns diskmaskin – har man semester så har man. På de nya stugorna så har det byggts rejäla terrasser där man kan inta sitt morgonkaffe, eller varför inte grilla lite på kvällen?
I receptionen har det byggts en ny servering.
På Duse udde camping verkar det mesta och lite till finnas. Men inte en enda manet så långt ögat når och det gör inte ett endaste dugg!
ALEXANDRA LARSON


Duse udde« Tillbaka


Turist i Värmland | Gjutarg 2 E | 681 50 Kristinehamn | Mob 0709-950 455 | Tel/fax 0550 - 109 88 | info@turistivarmland.se